أسباب تمزق الشبكية
تحتوي العين على أنسجة بصرية مكوّنة للشبكية، وهي الجزء المسؤول عن توليد الصور في الدماغ وبالتالي السماح لنا بالرؤية، ويحدّ الشبكية بشكل طبيعي من الداخل مادة هلامية (Vitreous fluid) تكون ملتصقة أصلًا بالشبكية منذ الولادة وتملئ 80% من حجم تجويف العين، ولكن في بعض الأحيان يحدث تمزق في الشبكية بسبب:
1. التقدم في السن
مع التقدم في السن تنفصل هذه المادة الهلامية عن الشبكية وتبدأ بالتقلص وتفقد ليونتها وتصبح أكثر لزوجة، مما يؤدي لالتصاقها بالشبكية بشكل أكبر أثناء تحركها داخل العين.
2. زيادة لزوجة المادة الهلامية
حيث تصبح هذه المادة الهلامية عند بعض الأشخاص أكثر لزوجة والتصاق من غيرهم، مما يؤدي لالتصاقها وشدّها لأنسجة الشبكية أثناء تحركها داخل تجويف العين وهذا يسبب تمزق الشبكية.
3. إصابة في الرأس
في بعض الأحيان قد يحدث تمزق الشبكية نتيجة حدوث ضربة أو إصابة على الرأس والعين.
وفي حال عدم علاجها بالوقت والشكل المناسبين، قد يؤدي لحالة أخطر تدعى انفصال الشبكية (Retinal detachment) التي قد تؤدي لفقدان كلّي للبصر.
علل پارگی شبکیه
چشم حاوی بافتهای بینایی است که شبکیه را میسازد، که بخشی از مغز است که مسئول تولید تصاویر است و بنابراین به ما امکان دیدن را میدهد. شبکیه به طور طبیعی از داخل توسط یک ماده ژلاتینی (مایع زجاجیه) که در اصل به آن متصل است محدود میشود. شبکیه از بدو تولد 80 درصد حجم حفره چشم را پر می کند، اما در برخی موارد پارگی شبکیه به دلایل زیر ایجاد می شود:
1. پیر شدن
با افزایش سن، این ماده ژل از شبکیه جدا می شود و شروع به جمع شدن می کند، خاصیت ارتجاعی خود را از دست می دهد و چسبناک تر می شود که منجر به چسبندگی بیشتر به شبکیه هنگام حرکت در داخل چشم می شود.
2. ویسکوزیته مواد ژل را افزایش دهید
جایی که این ماده ژل در برخی افراد چسبناکتر و چسبناکتر از دیگران می شود که در حین حرکت در داخل حفره چشم منجر به چسبندگی و کشش آن به بافت شبکیه می شود و این باعث پارگی شبکیه می شود.
3. ضربه به سر
گاهی اوقات ممکن است پارگی شبکیه در نتیجه ضربه یا آسیب به سر و چشم ایجاد شود.
و اگر در زمان و شکل مناسب درمان نشود، ممکن است منجر به بیماری جدی تری به نام جداشدگی شبکیه شود که ممکن است منجر به از دست دادن کامل بینایی شود.