alo clinic beauty logo

اطلاعات بیشتر :

۰۹۳۶-۵۳۴-۳۳۳۵+

فارسی العربیة English
ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید :
نمایش لیست مقالات پزشکی

لیپولیز

لیپولیز چیست و چه کاربردی دارد؟

 

به فرآیند آب شدن چربی های بدن به واسطه آب، آنزیم و یا هیدرولیز، لیپولیز گفته می شود. چربی ها به عنوان انرژی ذخیره شده در بدن هستند که عمل لیپولیز آنها را حل کرده و رها می سازد. لیپولیز معمولا در بافت های چربی ذخیره ای که به صورت توده جمع شده اند و می توانند بر روی بدن افراد به صورت خط کشی خود را نشان دهند، رخ می دهد. اما در پاسخ لیپولیز چیست؟ به معنای لغوی، باید دانست که لیپو به معنای چربی و لیز به معنای شکستن است.

 

چرخه لیپولیز در بدن

چربی های بدن در زمانی که ذخیره انرژی کم می شود و بدن نیاز به انرژی دارد، به راحتی در دسترس قرار میگیرند و عملی که به سهولت دسترسی چربی کمک می کند لیپولیز است که انتقال چربی ها را در درون رگ های خونی آسان می کند. چربی های اضافی بدن در هنگام کمبود انرژی به صورت اسیدهای چرب تجزیه می شوند و به عنوان سوخت بدن دوباره مورد استفاده قرار می گیرند تا انرژی بدن را تامین نمایند.

 

فعالیت های اصلی لیپولیز چیست و در بدن چه وظایفی را بر عهده دارد؟

لیپولیز در واقع یک واکنش است که ارتباط نزدیکی با فرآیندهای مختلف بدن دارد. اسیدهای چرب تجزیه شده از لیپولیز از طریق سلول هایی که در کنار هم قرار دارند، با اندام های مختلف بدن ارتباط برقرار می کنند. لیپولیز ماده اصلی برای گلیکوژن و تنفس سلولی به شمار می آید، همچنین، مانند کانال های پروتونی جدا کننده غشای میتوکندری در رونویسی از پروتئین ها عمل می کند.

 

عمل لیپولیز چیست و چه تاثیری بر کاهش وزن دارد؟

با توجه به مطالب گفته شده باید بدانیم که عمل لیپولیز یکی از فرآیندهای اساسی برای حفظ حیات و تعادل بدن است. با این وجود امروزه در مراکز زیبایی به لیپولیز، چربی اضافی بدن گفته می شود و افرادی که دارای چربی های بیش از حد هستند با استفاده از لیزر، تزریق مواد درمانی، اشعه های رادیویی و همچنین جراحی لیپوساکشن، چربی های بدن خود را دفع می کنند تا به کاهش وزن مطلوب خود دست یابند. در واقع لیپولیز در اصطلاح جراحی، همان چربی سوزی و حل کردن چربی های انباشته در بافت های بدن است با این تفاوت که جراحان زیبایی به دنبال راه حل هایی برای سوزاندن بیشتر چربی های بدن هستند تا بتوانند در افراد مراجعه کننده با توده چربی زیاد و اضافه وزن، تعادل وزنی ایجاد کنند.

انجام لیپولیز با روش های مختلف برای کاهش توده چربی

اگرچه استفاده از لیپوساکشن یک نوع جراحی برای خارج کردن توده های چربی از قسمت های مختلف بدن مخصوصا شکم، ران و باسن است ولی امروزه استفاده از لیزر برای کاهش بافت های چربی بدن بسیار متداول شده است.

 

اما لیزر لیپولیز چیست؟ لیزر با کارایی و عملکردی که دارد باعث جدا شدن سلول های چربی از هم می شود و در نتیجه حجم بافت چربی جمع شده را کاهش می دهد. لیزر علاوه بر کاهش حجم چربی می تواند باعث سفت و محکم شدن ناحیه ای که لیپولیز در آن انجام شده، گردد. عمل لیزر برای کاهش چربی های انباشته شده در بدن یک راهکار بسیار مفید است که با کمترین عوارض شما را به هدف خود می رساند.

 

شاید بسیاری از افراد نگران اشعه های منتشره از لیزرها باشند، توجه داشته باشید که اشعه این لیزرها برای سلامتی افراد خطرناک نیست و لیزرهای درمانی هیچ گاه منبع میزان بالایی از اشعه های رادیواکتیو نمی باشند، پس جای نگرانی برای به خطر افتادن سلامتی از طریق لیزر چربی بدن وجود ندارد.

 

روش انجام لیزر لیپولیز

در این روش ابتدا ناحیه مورد نظر به صورت موضعی، بی حس می شود، سپس توسط جراح شکاف بسیار کوچکی برای انتقال اشعه لیزر به زیر پوست ایجاد می شود و از همان ناحیه لیزر با ایجاد گرما در زیر پوست، چربی های محل مورد نظر را تحت تاثیر قرار داده و می سوزاند. چربی های حل شده را می توان با دستگاه ساکشن از محل جدا کرد و یا اجازه داد تا خودشان دفن شوند.

 

چربی چه ناحیه ای از بدن را می توان با لیزر لیپولیز کاهش داد؟

تقریبا تمام نواحی بدن که دارای توده چربی باشند را با لیزر لیپولیز می توان مورد عمل قرار داد، از جمله این نواحی می توان به: شکم، پهلو، بازو، صورت، ران، باسن و غیره اشاره کرد.

 

مزایای انجام لیپولیز با دستگاه لیزر نسبت به لیپوساکشن

از بهترین مزایای انجام لیپولیز با لیزر، کوتاهی طول دوره درمان است که افراد می توانند چند روز بعد از انجام لیزر به فعالیت های روزمره خود بپردازند، ولی در عمل لیپوساکشن طول دوره بهبودی معمولا چند هفته طول می کشد.

بهترین حالت انجام لیزر لیپولیز در افرادی است که توده چربی آنها کمتر است، زیرا لیزر در یک جلسه می تواند توده چربی را از بین ببرد.

در لیزر لیپولیز، خطر ایجاد زخم در ناحیه مورد نظر نسبت به روش های دیگر بسیار کمتر است.

 

عوارض احتمالی بعد از انجام لیزر لیپولیز

احتمال ایجاد کبودی های جزئی بعد از لیزر وجود دارد.

در صورتی که به درستی از جای لیزر مراقبت نشود امکان ایجاد زخم و عفونت وجود دارد. که در صورت دردهای شدید، تورم و التهاب، حتما باید به پزشک خود مراجعه نمایید.

با توجه به اینکه روش لیپولیز با لیزر از عمل های جدید به شمار می رود، عوارض انجام آن در طولانی مدت هنوز مشاهده نشده است.

لیست مقالات پزشکی