alo clinic beauty logo

اطلاعات بیشتر :

۰۹۳۶-۵۳۴-۳۳۳۵+

فارسی العربیة English
ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید :
 عکس- دکتر يوسف عطائي پور فوق تخصص بیماریهای کلیه بزرگسالان
درباره ی دکتر يوسف عطائي پور

دكتر يوسف عطائي پور

فوق تخصص بیماریهای کلیه بالغین (نفرولوژی) داخلي نفرولوژي

 

 

 

 

انواع بیماری‌های کلیه و مجاری ادراری

هر بیماری که بر رگ‌های خونی تأثیر بگذارد از جمله دیابت، فشار خون بالا و گرفتگی عروق، می‌تواند توانایی کلیه‌ها را در تصفیه خون و تنظیم مایعات در بدن مختل کند. به این موارد باید سنگ کلیه را نیز اضافه کرد! افرادی که با علائم سنگ کلیه دست و پنج نرم می‌کنند، اغلب از درد و اخلال در روند زندگی شکایت دارند.

از آنجا که نقص در کلیه عامل تهدیدکننده زندگی است اما با مشاهده اختلالات و انواع بیماری‌های کلیه و مجاری ادراری باید سریعاً به پزشک مراجعه کرد.

 

درحقیقت، بیش از ۱۰۰ اختلال و بیماری کلیه و مجاری ادراری وجود دارند که می‌توانند منجر به تخریب تدریجی کلیه شوند. این بیماری‌ها ممکن است از طریق راه‌های زیر ایجاد شوند:

 

آسیب حاد کلیه

این عارضه به معنای از دست دادن سریع عملکرد کلیه است. ممکن است تشخیص داده شود که فرد به طور ناگهانی ادرار بسیار کمتری تولید می‌کند یا افزایش قابل توجه مواد زائد در خون دارد. اگر آسیب ناشی از این بیماری ادامه یابد، در نهایت می‌تواند به بیماری مزمن کلیه تبدیل شود.

 

بیماری مزمن کلیه

شایع‌ترین علل بیماری‌های مزمن کلیه، دیابت و فشار خون بالا است. تقریباً از هر ۱۰ نفر، یک نفر بیماری مزمن کلیه دارند. در برخی موارد بیماری مزمن کلیه قابل پیشگیری است یا در صورت تشخیص به موقع قابل درمان است.

 

سندرم نفروتیک

سندروم نفروتیک با از دست دادن بیش از حد پروتئین در ادرار مشخص می‌شود. این بیماری کلیه در اثر آسیب به گلومرول رخ می‌دهد و می‌تواند یک اختلال اولیه در کلیه یا به شکل ثانویه به دلیل بیماری دیگری مانند دیابت یا سرطان باشد.

 

نارسایی کلیه

بیماری انتهایی کلیوی یا ESRD نیز نامیده می‌شود که به از بین رفتن کامل یا تقریبی عملکرد کلیه اشاره دارد. درمان با همودیالیز، دیالیز صفاقی و پیوند کلیه، گزینه‌های درمانی این مرحله از بیماری کلیه هستند که برای حفظ زندگی ضروری می‌باشند.